Hål i huvudet och hjärnskakning.

Jag har ju skrivit om våran första häst Zandora så nu tänkte jag berätta lite om våran andra häst Yasmine och en grej som hände med henne under tiden som vi hade henne.

På alla hjärtans dag året efter att Zandora hade dött så åkte vi till Heby och tittade på ett mörkbrunt sto på 158cm som var hälften svenskt halvblod och hälften engelskt fullblod. En helt underbar häst som var super fin och snäll. Någon vecka senare åkte vi tillbaka och hämtade henne. Efter att vi haft henne ett tag (ett/ett och en halft år) så köpte vi våran portugisiska vattenhund Nemo. Vilket betydde att vi att vi la ner all vår tid på Nemo och Yasmine.

Ph: jag/Amanda
© på alla foton!

Några veckor/månader efter att vi hade hämtat hem Nemo så var min syster och mamma, nere i stallet för att tömköra Yasmine och hade med sig vovven. Jag satt hemma i soffan och tittade på tv när Amanda plötsligt sliter upp ytterdörren och "kastar" in Nemo och säger att jag får ta hand om honom för hon skulle ner till stallet igen. Jag frågade såklart vad som hade hänt. Då sa hon bara att Yasmine hade gått omkull. Jag vart självklart orolig men tänkte inte så mycket mer på det. Efter ett tag så kom både mamma och Amanda hem och berättade vad som hänt. 
Mamma hade alltså tömkört Yasmine i paddocken. Men stallägaren hade precis bytt ut stolpar i paddocken och hade inte satt dit några trådar än. Så det som hände var att hon hade fastnat med tömmarna i en stolpe och blivit rädd. Så hon hade skenat iväg till stallet med tömmarna fladdrande och även en mamma som sprang efter sig. Min syster som fortfarande var kvar vid paddocken hade sett några ben sticka ut genom dörren till gödelstacken. När mamma kom till stallet så såg hon att tröskeln till gödselstacken var borta och att Yasmine bara stod i sin box lite andfådd, men annars som om inget hade hänt. De kollade igenom henne men kunde inte hitta några skador på kroppen men däremot så märkte de att hon något hade hänt med hennes panna. Så det visade sig att hon hade sprungit in i stallet halkat när hon skulle svänga in i sin box och hade slagit i pannan i en metall kant på boxdörren. Alltså, hon hade fått ett hål i pannan...
Vi ringde veterinären och när han kom så gick jag och mamma ner till stallet först och så skulle Amanda komma ner lite senare. Veterinären höll på o titta och peta i hålet. Han hade gett Yasmine något lugnande så hon stod där och vinglade. Så mamma stod oc höll i henne och jag stod brevid Lotta(stallägaren) och tittade på när veterinären höll på att kolla på såret. 
Medan han höll på med det så märkte jag att man kunde se själva benet i pannan. En stund senare blev jag sjukt yr i huvudet och tog tag i gallret i boxdörren bakom mig för att inte svimma. Sen blev allting svart...
Mamma stod med en nerdrogad häst, veterinären med en massa grejer i händerna så den ända som "kunde" hjälpa mig var lilla Lotta på 160cm... Så hon hjälpte mig upp och la ett hästtäcke i en spånhög i en box som inte användes då, och där fick jag lägga mig. Jag hade ont i huvudet, lite ont i kroppen och så såg jag knappt någonting. Allt var suddigt. 
Veterinären sa att vi skulle åka till Strömsholm och titta på det så vi skulle göra det dagen därpå. När han var klar med att kolla Yasmine så kom han och kollade hur jag mådde. Haha, det är inte alla som har blivit undersökta av en veterinär ;)

Ph: Oliver Szzabo airoliver (Yasmines medryttares kompis)
Den lilla knölen man ser i hennes panna på bilden kan vara från skadan.

Vi ställde i alla fall in Yasmine i boxen igen och gick hem. Eller, jag fick lite hjälp att gå med tanke på att mitt huvud just fått en rejäl smäll av ett betong golv. När vi kom hem så började jag spy och vi åkte in till akuten. Och påvägen dit spydde jag två gånger till. När vi var framme så fick vi ett rum på en gång, men jag fick ligga där inne i några timmar innan det kom någon och undersökte mig. De kom fram till att jag hade fått hjärnskakning, men de ville ta reda på varför jag hade svimmat.
Så jag fick åka rullstol till ett annat rum där jag skulle få sova över natten. Vid det här laget var klockan runt 4 på morgonen. Så jag och Amanda trängde ihop oss i den lilla sjukhussängen och sov medan mamma fick sitta i en fåtölj. Det kom in sjukhuspersonal ungefär en gång i timmen som skulle ge mig olika sprutor, ta blodprov och kolla hur jag mådde. 
Mamma rignde till pappa och bad honom komma med tanke på att Yasmine skulle in till Strömholm senare på morgonen och en hundvalp i bilen som aldrig blivit lämnad ensam förut. Så han kom till sjukhuset och stannade där resten av natten. Nästa morgon åt vi frukost på sjukhuset och fick åka hem vid elva tiden.
När jag kom hem till mamma igen så hade Yasmine fått en "kloss" (gjord av något slags tyg och bomull) fastrydd i pannan som de skulle ta bort efter några veckor. Hennes panna blev bra igen och det blev mitt huvud också! :)

Ph: Oliver Szabo airoliver.com (Yasmines medryttares kompis)I'm So Happy I'm So Glad

Sitter nerbänkad i soffan framför The Big Bang Theory. Imorgon blir det ju skola som vanligt och sen tror jag faktiskt inte att det kommer att hända något mer. Känner att mitt liv inte är sådär jätte händelserikt, men det gör la inget ;)


Ph: Weheartit

Some days I feel broke inside but I won't admit

Kom hem från skolan nyss och sitter nu och kollar på tv och dricker oboy. Det är väl det som resten av dagen kommer bestå av, och kanske lite matteplugg :)


Ph: jag Canon EOS 500D
© på alla foton!

Be Happy

Sitter just nu och gråter till Jag Saknar Dig. Fyfan vilken sorglig film! 

Ph: Weheartit

Wipe away the people who made you cry.

Sitter i vardagsrummet och tittar på Miss Secret Agent 2 med mamma och mormor.
Imorgon har jag absolut inga planer, så det blir väl en slappar dag.


Ph: Weheartit

Instagram Pics

Ph's:  jag    Samsung Galaxy S

.


Ph: Weheartit

Here Is A Drawing Of A Cat

Sitter i skolan och pluggar matte. Skittråkigt... Men om en kvart är det lunch och idag får vi tacos så det räddar hela dagen! :)


Ph: Weheartit

♥ Zandora ♥

Det var länge sedan jag grät så mycket som jag gjorde när jag skrev den här texten om min älskade Zandora ♥♥

Som ni kanske vet så har jag, min mamma och min syster haft två stycken hästar. Den första hästen vi köpte var ett isabellfärgat halvblodssto som hette Zandora.
Sommaren 2008 åkte vi till Ljungkile och bodde där i två/tre dagar för att vi skulle provrida Zandora som bodde i Lysekil. Ena dagen provred vi henne och jag hoppade med henne också. Nästa dag red min syster ut med henne. Hon var en super fin häst som var lite halv-tjurig när man pysslade med henne, men det kändes inte som något stort problem. Någon vecka senare på kvällen kommer Zandora hem till oss på gården med en hästbuss.
När hon kom till oss var hon ju såklart inte precis som hon var när hon bodde i Lysekil. Problemet var bara att hon var tjurig 24/7. Man var tvungen att ta med sig ett ridspö in i boxen när vi skulle fodra hästarna för att man inte skulle riskera att bli biten eller sparkad. Med andra ord, hon var en ganska så aggressiv häst. Hon till och med bet min syster i magen en gång...

Ph: Marianne Larsson
Zandora när hon bodde i Lysekil 


Men trots det så älskade jag henne och hon var min ögonsten!
En dag i december följde min vän Karin med mig hem. Det var första gången hon var hemma hos oss på gården och första gången hon träffade Zandora. Den dagen skulle vi bara pyssla med Zandora och det skulle inte bli någon ridning. När min mamma kom hem så kunde vi inte bestämma oss om vi skulle skjutsa hem Karin innan eller efter stallet. Till slut bestämde vi oss för att skjutsa hem henne innan, vilket visade sig vara ett väldigt klokt val.
När vi kom hem så gick min mamma ner till stallet i förväg och så skulle jag komma en liten stund senare. När jag kom ner till stallet så hade mamma precis ställt in Zandora i boxen och jag blev förstås förvånad eftersom hon inte kunde vara klar redan. Mamma sa att hon betedde sig konstigt och vi stod och tittade på henne en stund i boxen. Hon kunde inte stå rakt utan vinglade och liksom lutade sig mot väggarna. Efter det minns jag inte exakt vad som hände. Men jag vet att våran granne som också ägde gården och de andra hästarna kom till stallet och att vi ringde vetrinären. Medan vi väntade på att veterinären skulle komma så gick vi runt, runt, runt med henne på stallplanen. Vi fick turas om om att gå med henne. Klockan började bli ganska mycket och det började bli mörkt, men i fortsatte gå och gå. Det gjorde vi för att vi misstänkte att hon hade kolik och då ska man gå med hästen (minns dock inte varför). 

Ph: okänd
Zandora när hon var två år gammal


Veterinären kom och undersökte henne och behandlade henne som om hon hade kolik. Hon fick så mycket smärtstillande/lungnade(minns inte vilket det var) så att om en "vanlig" häst skulle få det så skulle den inte klara av det. Veterinären kunde inte komma på vad felet var så vi fick åka in till Strömsholm. Så vi fick bokstavligt talat trycka in henne i transporten, eftersom hon var så vinglig, och åka till sjukhuset. När vi kom dit så gjorde veterinärerna där lite tester och kunde inte heller komma fram till vad felet var. Så de sa till mamma att hon var tvungen att bestämma direkt, operation eller avlivning. Hon valde operation och de kom fram till att hon hade tarmvred och när det skulle vända tillbaka tarmen så gick den sönder. Men de lagade den och hon fick stå med dropp i en box i ett av sjukhusets stall. Mamma hade pratat med veterinärerna och talat sagt att om hon blir sämre när de tar ut droppet så skulle de avliva henne. Då kunde vi i alla fall känna att vi försökte. 
Efter ett par dagar på sjukhudet så lyckades jag och Amanda tjata oss till att vi skulle åka dit och hälsa på henne. Mamma tyckte inte att vi behövde göra det eftersom hon skulle komma hem sen. Men som sagt, så lyckades vi övertala henne att åka dit. Det var den värsta stunden jag varit med om under tiden vi hade henne. Hon var så lugn och brydde sig inte ett dugg när vi borstade och pysslade med henne, när hon normalt brukade stå med bakåtstrukna öron och ibland till och med hugga efter en. Hon drog öronen bakåt en ända gång och det var för att jag råkade komma åt droppslangen som satt i hennes hals, och man kan ju förstå att det gör ganska ont.
Dagen efter när jag kom hem så såg jag att mammas bil stog i carporten och hon brukade aldrig komma hem före mig. Så jag undrade självklart varför hon var hemma så tidigt. Mamma stod i hallen och hängde tvätt och det första jag frågade när jag kom in var varför hon var hemma så tidigt. Hon vände sig om och tittade på mig med den där "blicken" och jag bröt ihop direkt. 
Veterinärerna hade alltså tagit bort droppet men hon hade bara blivit ännu sämre och därför avlivat henne.
De frågade om de skulle skicka hem hennes grimma och en fläta från hennes man till oss och det ville vi såklart. Men dock så fick vi bara hem flätan och inte grimman vilket jag var väldigt upprörd över då. Jag ville ju ha så mycket som möjligt kvar av henne. Efteråt är jag så otroligt glad över att vi övertalade mamma att åka och hälsa på henne. Då fick vi liksom en chans att säga hejdå även fast vi då inte hade någon aning om vad som skulle hända dagen efter. 
Jag älskade henne massor och är så otroligt glad över de fyra månaderna vi hade med henne.
Hon är otroligt saknad! ♥♥♥

Flätan ♥♥

Här kommer några bilder som ägaren skickade till oss innan vi åkte och provred henne:
(bilderna är på papper och jag har tagit kort på de i webbkameran, därav dålig kvalité)

♥♥

Idétorka

Hej!
Har lite idétorka så därför tänkte jag att jag kan skriva lite "berättelser". Haha. Nej men jag tänkte att jag kan berätta om lite saker som har hänt och lite så. Det är väl mest häst och djurgrejer som jag kommer skriva men kommer förhoppningsvis på något mer :)


Ph: Weheartit

Nu: Glass & Musik

Säng ben fastsatta på sängen, check! Nu: Glass och musik. Härlig onsdags avslutning :)


Ph's: jag     Canon EOS 500D
© på alla foton!

W Red Bird

Ph's: Photo Booth

Ombre it is!

Nu är det bestämt! Jag ska färga ombre. Ombre är rent allmänt otroligt snyggt men att ha rött hår och på topparna och en bit upp är extremt snyggt!
Vet dock inte än när jag ska göra det :)

Här är en dålig bild på hur mitt hår ser ut nu. Som ni ser så har håret redan blekts lite topparna.Och såhär ska det bli! :)Snyggt va?

Chocolate Inspiration


Ph's: Weheartit

Sjukling

Ligger hemma i soffa framför New Zealand's Next Top Model med huvudvärk och illamående, så idag ska jag bara vara hemma och vila. 


Foto-redigering

Kom hem från Kolmården för någon timme sedan, fick en massa fina foton som jag nu ska rensa och redigera. 


Fredagsmys med sushi
xxx

Kameran är på laddning för på söndag drar vi till Kolmården! Ska bli superkul!Lost and insecure, you found me

Sorry för dålig uppdatering de senaste dagarna men internet både hemma och i skolan har krånglat. 
Det är inte mycket som har hänt de senaste dagarna, igår var jag och mamma och köpte ben till min säng och så åkte vi förbi stallet där jag förmodligen ska börja rida och så pratade vi lite med ägaren till hästen :)


Ph: jag     Canon EOS 500D
© på alla foton!


Lovley Heels

Just nu sitter jag i skolan och försöker plugga. Men det är bygg-gubbar här som håller på och låter en massa så det går verkligen inte att koncentrera sig!


Ph: weheartit


Kvällsrunda

Hej!
För en stund sedan kom jag hem från en springrunda. Nu sitter jag och tittar på Top Model, men ska snart gå och duscha och så ska jag försöka gå och lägga mig ganska tidigt :)


Ph: weheartit
Underbara!


I Love It

Just nu sitter jag i skolan och pluggar och lyssnar på musik. Senare ska jag gå lite på stan med Emma och Julia och sen ska jag träna när jag kommer hem och så ska jag väl plugga en massa också.
Ha en bra dag! :)He said "Hey sister, it's really, really nice to meet you"

Idag har jag fixat med lite med "överraskningen/nyheten" och snart är allt klart. Jag är väldigt peppad!

Nu ska jag sova lite, imorgon är det skola och då ringer klockan tidigt.


Ph: weheartit


Dagen efter

Igår kom jag hem vid halv ett. Det blev en riktig Channing Tatum dag för våran del. Först tittade vi på Magic Mike på bio och sen Dear John. 

Ska snart fixa med lite grejer som jag ska sälja på Blocket. Jag vill ju ha pengar när vi åker till Ullared i slutet av September! :D

Magic Mike

Håller på att fixa lite lunch och sen drar jag hem till Julia. Vi ska gå på bio och se på Magic Mike. Har stora förväntningar på den filmen :)Horse cruelty

 Denna video visade en kompis till mig:Dark shadows

Sitter i vardagsrummet och är full proppad med tacos! Vi tittar på AFV just nu, men snart ska vi titta på Dark Shadows :)Fredagsmys

Ikväll blir det tacos och film med Amanda och hennes pojkvän. 
Imorgon drar jag nog hem till Julia och är där ett tag. Skulle sovit där, men nu blir det inte så :)

Här kommer lite bilder från när vi firade mig hos pappa:

Ph: jag    Canon EOS 500D
© på alla foton!

Let's go play in the water.

Drog hem från skolan tidigare idag efter att jag började må dåligt. Nu ska jag äta och sen försöka plugga lite.

Ph: jag   Cano EOS 500D
© på alla foton!

Inspirational Nature


Ph's: Weheartit    Redigering: jag


Levi's® GoForth 2012

Jag total älskar Levis® GoForth 2012 reklamerna. Detta är dock inte exakt den reklamen som går på tv här i Sverige.Back to school

Hej!
Idag var jag som sagt i skolan. Efter skolan så mötte Emma mig på stan och så gick vi runt och tittade i lite affärer. Sen åkte jag hem, och nu sitter jag och tittar på Kontaktannonsen och letar efter lite jobb :) Wish me luck


Ph: jag    Samsung Galaxy S    Redigering: Instagram
© på alla foton!

Wakin' up at the start of the end of the world.

Ligger i soffan och tittar på Tia and Tamera. Idag harr bara ont i halsen och fruktansvärt ont i ryggen nu. Så jag ska nog försöka ta mig till skolan i morgon.
Ha en bra dag!Nemo 2011
Ph: jag        Canon EOS 500D
© på alla foton!


Det här med gymnasium

Nu när jag har börjat nian så är det ju dags att börja tänkta på det här med gymnasium. Och jag har tänkt på det en hel del. För ett tag sedan så var jag 99% säker på att jag visste vart jag ville gå, men nu har jag tänkt om lite grann. Jag har en idé om vad jag kanske vill gå förnågot, så vi får bara hoppas att den tanken stannar kvar. Jag vet i alla fall att jag skulle älska att gå på den skolan.
Berättar dock inte än vad det är för skola som jag funderar på :)


Foto från i vintras
Ph: jag    Canon EOS 500D
© på alla foton!

3e september 2012


Här får ni en bild på min lurvige vän
Ph: jag    Canon EOS 500D
© på alla foton!

Idag blir det ingen skola för min del, eftersom jag är sjuk och mår fruktansvärt dåligt! Ont i halsen, ont i huvudet, jobbigt att andas, känns som jag skulle kunna spy när som helst och dessutom har jag ont i typ varenda kroppsdel.
Så idag blir det sängen och lite film som gäller för mig.

RSS 2.0